dissabte, 13 de juliol del 2013

Una vegada més

Fa dies que espera una telefonada, un correu electrònic que l’informi que ha estat seleccionada per passar les proves per a una feina.
Amb tot, sap que sovint és molt ingènua, en té proves a bastament. Quan envia el seu CV per a una oferta que s’adiu amb la seva experiència, es fa moltes il·lusions. Ha dipositat moltes esperances en aquest correu i ja es veu preparada per a l’entrevista o per a les proves que hauria de superar. I té ganes d’enfrontar-se al repte d’unes proves i d’una entrevista personal. Tanmateix, fins al dia d’avui no li han oferit ni la possibilitat d’una entrevista. Ella, incansable i optimista, pensa que aquesta vegada serà diferent.
Però aquest vegada no és diferent, i el missatge que rep no és distint del que ha rebut altres vegades: “Lamentem...”. Aleshores, el món, tot el món trontolla i torna el desànim i la sensació de fracàs, que així com van passant els mesos es fa més pregona.
Està cansada, molt cansada, de no fer feina, de patir pel futur, de sentir-se inútil i frustrada, de passar pena a l’hora d’haver de fer front a les factures, de demanar ajuda, de sentir-se exclosa del món laboral. Sí, n’està molt cansada... i no sap com sortir-se’n.
Hi ha dies que comencen molt bé; hi ha dies que no s’haurien d’espatllar amb males notícies. Avui n’era un d’aquests. I si vol que aquest dia que prometia esperances acabi bé, haurà de fer-se forta. I se’n farà. Es posarà el seu millor vestit i sortirà disposada a ser optimista i ingènua. Demà, per ventura, rebrà el missatge que espera.

1 comentari:

  1. El ella no hauria de sentir mai es la sensació de fracàs, per que el fracàs no es d'ella si no de la societat que hem construint i que permet, gairebé diria que promociona, el fet de mantenir persones altament preparades i competents en situació d'stand by. D'aquesta manera els que tenen la "sort" de treballar, saben que una munió de gent està a les portes esperant i això fa que qualsevol reivindicació o queixa quedi ofegada per la por. No, no es just que a més a més ella senti que ha fracassat.

    ResponElimina